Zo vandaag was het me wel een dag…

We hebben als doel om vandaag ook te beginnen met de grotere vissen, in dit geval ‘sansai’. De eerste kweker die we bezoeken is Ikarashi Ozumi. Door het jaar heen heb ik altijd al veel contact met deze kweker, de zoon is ongeveer mijn leeftijd en spreekt goed Engels. Bij aankomst heb ik dan ook een cadeautje voor heb maar leuker nog, hij ook voor mij!

Ze komen net aanrijden met een vrachtwagen’tje vol koi. We kijken terwijl vader en zoon ze sansai uitladen. Als snel wordt duidelijk dat 1 bowl de ‘tategoi’ is, helaas, niet te koop. De andere die overblijven lachen ons toe… 😉

Direct uit deze bowl selecteren we dikke sansai, verschillende variëteiten maar stuk voor stuk goede koi!

Hieronder de koi;

Meer informatie over deze koi is te vinden op http://koiaanbod.koicentrumsneek.nl

Hierna rijden we door naar Kase. De meest ‘nette’ kweker van alle kwekers. Ook hier worden we wederom vriendelijk begroet. We lopen een rondje langs de bassins en al snel zie ik mooie showa’s. Hier hebben we best veel zoekopdrachten voor staan maar ik ben nog een beetje huiverig voor de prijs. Gelukkig valt het me mee. Deze showa zijn alle boven de 50cm en zijn een kruising van Dainichi en Sekiguchi bloedlijnen, een goede basis dus. Oordeel zelf…

Meer informatie over deze koi is te vinden op http://koiaanbod.koicentrumsneek.nl

Er zwemt ook nog een andere prachtige verschijning. Eerst denk ik dat het een kikusui is maar eenmaal boven zie ik onderliggend zwart, het is dus een Yamato Nishiki die zijn zwart nog moet krijgen. En laat ons water daar in Nederland nou perfect voor zijn. Prijs was even slikken maar deze gaat toch mee naar Sneek.

Meer informatie over deze koi is te vinden op http://koiaanbod.koicentrumsneek.nl

De dag vliegt op deze manier voorbij, want het nemen van foto’s en video’s neemt best veel tijd in beslag.

Na de lunch rijden we naar Maruhiro, hij heeft net nieuwe koi binnen. We selecteren hier voor een klant een ginrin karashigoi, een zoekopdracht.

Na Maruhiro rijden we langs Suzuki, een vrij kleine kweker. Voor ons is hier niks te halen. Door naar Marusada, ja inderdaad de kweker van onze bijna ‘bekend’ tancho showa van vorig jaar. Hij heeft prachtige koi zwemmen maar gaat ook nog afvangen deze week, dus we maken een afspraak. Hij heeft zich helemaal gefocust op Tancho Showa de laatste jaren. Maar ook zijn showa en goromo zijn zeer goed.

De laatste kweker van vandaag is Iwashita, deze proberen we al de hele week te bereiken, maar telkens zonder succes. Nu eindelijk wel en we zijn de eerste dit jaar…

We selecteren hier 7 schitterende koi voor een leuke prijs. Stuk voor stuk ‘schone’ en ‘heldere’ koi. Kijk maar eens goed naar de filmpjes… In Nederland gaan we ze goed op de foto zetten, daar was nu geen tijd voor helaas. (werd al donker)

Ook deze koi staan natuurlijk op onze koi aanbod pagina.

Hieronder nog wat foto’s van de dag en morgen plaats ik hier natuurlijk weer het filmpje.

Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Bekijk al onze aankopen van deze reis op:
http://koiaanbod.koicentrumsneek.nl

Sayônara!

Sander

P.S. Mocht u interesse hebben in 1 of meerdere van onze aankopen of nog op zoek zijn naar een bepaalde koi?
Neem gerust contact met ons op.

WhatsApp Groep (SPAM vrij):
https://tinyurl.com/kc-sneek
WhatsApp/Telefoon:
+31(0)639752974
Facebook/Messenger:
https://facebook.com/koicentrumsneek/
Email:
info@koicentrumsneek.nl