Dag nr. 1 zit erop alweer op! Het belangrijkste nieuws van vandaag is: WE ZIJN IN JAPAN.

De reis begon voor mij zaterdagochtend 09:00 (NL tijd). Toen vertrok ik uit Sneek richting Almere om daar Robert op te pikken. Robert zijn vrouw heeft ons uiteindelijk afgezet op Schiphol. Onze vlucht vertrok om 14:40 uur.

Alles verliep snel; de bagage afgeven, douane, boarden, de vlucht, het ophalen van de bagage en alles wat daarbij komt kijken (douane, immigratie, wifi point oppikken en treintickets kopen). Dit resulteerde erin dat we uiteinde zondag om 13:25 uur (Japan tijd) al op het treinstation van Nagaoke stonden.

Hier stond onze agent Chris al netjes te wachten. We stapten gelijk de auto in en door naar de eerste kweker.

Niet geheel onverwachts was dit Maruhiro. We worden weer zeer warm ontvangen en moeten eerst koffie drinken, koekjes eten en wat gezellig kletsen.

Toch besluiten we snel om vissen te gaan kijken, daar hebben we tenslotte weken naar uit gekeken. Rustig kijken we even rond in alle bakken. De koi van Maruhiro zijn dit jaar flink aan de maat en goed van body. Dat biedt hoop.

Uiteindelijk besluiten we 2 visjes te bowlen, een doitsu ‘golden’ mukashi ogon en een zeer speelse kohaku. Eigenlijk hoef ik niet heel lang na te denken, deze gaan mee naar Sneek.

De eerste is een Doitsu ‘Golden’ Mukashi Ogon. Mijn oog viel hier direct op in een nogal ‘volle’ bak. Een puntgave vis, met aan beide kanten een volledig schubpatroon! Eigenlijk hoef ik er niet veel over te zeggen.

http://koiaanbod.koicentrumsneek.nl/koi/100335-1810-001-MukashiOgon-Maruhiro-37/

De tweede is een Kohaku. De koi is rond de 42 cm maar wat vooral opvalt is het patroon, je moet ervan houden maar zeker op oudere leeftijd/cq meer lengte is dit patroon aantrekkelijk. De huidkwaliteit van deze koi is gewoon top. Rood is rood en wit is wit. Het rood (beni) zit ook diep in de vis wat terug te zien is aan het ‘sashi’. Sashi is onderliggend rood voor een patroon. Dat heeft deze koi allemaal, een plaatje dus met flinke potentie!

De kop is nog iets wat geel, maar dit zie je vaker bij koi die net uit een mudpond komen, dit trekt weg.

http://koiaanbod.koicentrumsneek.nl/koi/100336-1810-002-Kohaku-Maruhiro-42/

Na Maruhiro rijden we nog naar Maruhide en Yagenji, meer om even ‘hallo’ te zeggen en een beetje rond te kijken. Het is ook alweer bijna 17 uur en dat betekend dat het al donker begint te worden.

We gaan lekker terug naar het hotel, douche (na de lange reis) en een hapje eten. Vanavond op tijd naar bed en morgen weer knallen! De eerste afspraak voor na het ontbijt staat (houden we nog even stil, om andere dealers niet op ideeën te brengen ;)).

Dit jaar maken we elke dag ook een film, om een impressie te geven van de dag. Dit filmpje zal ik zodra die klaar is in dit verslag plakken. We zullen hem ook delen op youtube en social media.

Hieronder nog enkele foto’s van vandaag en het dagfilmpje!

Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Bekijk al onze aankopen van deze reis op:
http://koiaanbod.koicentrumsneek.nl

Sayônara!

Sander

P.S. Mocht u interesse hebben in 1 of meerdere van onze aankopen of nog op zoek zijn naar een bepaalde koi?
Neem gerust contact met ons op.

WhatsApp Groep (SPAM vrij):
https://tinyurl.com/kc-sneek
WhatsApp/Telefoon:
+31(0)639752974
Facebook/Messenger:
https://facebook.com/koicentrumsneek/
Email:
info@koicentrumsneek.nl